WELCOME TO MARINAPOMORAC.COM
SOON THERE WILL BE SOME UPDATES TO SITE.
STAY TUNED!

Ucinite znanje svojom sigurnom lukom 

TM

Train the trainer odnosno Training for instructors je tečaj osposobljavanja predavača za edukaciju pomoraca prema STCW konvenciji i IMO modelima. Dizajniran je da prati IMO Model Course 6.09.

Tečaj se bavi metodama edukacije u pomorskom treningu i iskorištavanja rada na simulatoru za povećanje kvalitete edukacije pomoraca. Osnovni aspekti procesa učenja, svrhu treninga, postavljanje ciljeva izobrazbe i osnovnih principa, naravno, dizajn i psihologija učenja također je dio cjelina koje se obrađuju, no one ne čine glavni dio tečaja. Pretpostavlja se da kandidati dobivaju samo usmjerenja kroz ovaj tečaj koja bi kroz predavanje i rad dalje trebali usavršavati i redovito ažurirati.

Tečaj se uvelike sastoji od praktičnog dijela gdje kandidati dobivaju teorijske smjernice za planiranje, izradu, provođenje i procjenu vlastitog predavanja i simulacijskih vježbi. Cilj je da svaki predavač na temelju svojih mogućnosti, a i unutar onih ograničenja koje mu postavlja učilište uvijek uspije osigurati Transfer znanja.


Tako bi svaki predavač trebao imati plan akcije ako prepozna grupu kandidata na temelju njihovih predznanja, dobi, jeziku sporazumijevanja, uvjetima okoline. Što učiniti ako imate grupu iskusnih kandidata? Njima tečaj ne može teći jednako kao i neiskusnim kandidatima. Što ako ih ima u omjeru 50-50? Kako prilagoditi predavanje da bude zanimljivo naprednima, a da se ne preopterećuje neiskusne? Što ako nestane struje?  Na sve to pravi predavač mora imati odgovor prije početka predavanja. Zato ona satnica od 2-8 sati predavanja dnevno za predavača nisu jedino radno vrijeme.

Sve se na kraju dana svodi na planiranje i pripremu odgovora na pitanje: Što ako?