WELCOME TO MARINAPOMORAC.COM
SOON THERE WILL BE SOME UPDATES TO SITE.
STAY TUNED!

Ucinite znanje svojom sigurnom lukom 

TM

Dobrodošli na dio weba rezerviran samo za prvu PETAMINX u Hrvatskoj

Članak iz 2009 donosi po meni najbolju rečenicu ikad koja točno opisuje petaminx:

The Petaminx is what a Rubik's cube would look like if designed by twelve-dimensional aliens intent on destroying humanity. Featuring 975 individual pieces, with 1,212 stickers on its faces, and apparently has 3.16 x 10'996' different possible rearrangements. That's a three, then a one and a six, and then 994 zeroes.

The Petaminx was built recently by puzzle enthusiast Jason Smith, working from a design by fellow puzzler Andrew Cormier that was posted in the TwistyPuzzles.com forums - a site devoted to increasingly complicated polyhedral mindbenders.

I sada 6 godina poslje, prva petaminx je došla u Hrvatsku, i moja je samo moja!

Prvi scramble countdown

Prvi scramble je napravljen. Solve je krenuo!!!

Evo ovako mi ide za sad:
Trebalo mi je 1 sat i 12 minuta da složim jedan red boje oko svih 12 centralnih. 
I tada sam odlučila raditi stranu po stranu pa mi je za zelenu stranu trebalo 59 minuta. Ne znam kako sam to izvela ali za ljubičastu mi je trebalo jednako 59 minuta u sekund. Svitlo plava strana 57 minuta. 49 minuta bijela. 32 minute crvena (sad sam se već ufurala) 36 minuta svjetlo žuta. I onda je došao red na 7 boju što znači da treba puno paziti da se do sad već napravljeno ne zabuca. I tako je i tamno plava gotova bila za 01 sat i 05 minuta. Mobitel mi je na servisu pa ne mogu snimati - ništa, ali ne znam ni koga bi zanimalo gledati kako uru vrimena slažem jednu stranu. Ali je fenomenalno jednostavna. Prava megaminx na ntu potenciju. Sad kad krene se sa zadnjim stranama bit će teže ne srušiti napravljeno, ali već u glavi radim kombinacije kako složiti kako okretati a da ne zabucam ostalo. Vidim pokrete ruke i sve... Najbolja puzzle ikad! I definitivno kupujem još jednu za nešto posebno.

SOLVED - U 15/16 sati riješena po prvi put. GARANTIRAM drugi put će biti puno brže. 

U visini kada sunce
bez pristanka nama sije
i da ništa na tom nebu
i na moru bisno nije
e moj galebe

Bisno nije dokle krila
tebe nose kud god želiš
pa neveri oli suncu
ti se rugaš i veseliš

Na osami blizu mora
dok se sunce zemlji smije
slušan tebe kako kličeš
lipo mi je, lipo mi je
moj galebe...

Petaminx u kuglani i na terenu za boćanje

Petaminx na plaži s 24sata

Pozadinska priča - prošle godine novine 24sata online su objavile članak o video zapisu (8sati) na YT upute za slaganje petaminxa. Obožavam taj video. I samo zbog njihovih "komentara" o petaminx i video ove su slike nastale.

Petaminx na trim stazi na Šubićevcu

Petaminx u marini