WELCOME TO MARINAPOMORAC.COM
SOON THERE WILL BE SOME UPDATES TO SITE.
STAY TUNED!

Ucinite znanje svojom sigurnom lukom 

TM

Novosti

Obavijest korisnicima

Posted by Marina on March 7, 2014 at 2:40 AM

Na naslovnici će neko vrijeme stajati obavijest slijedećeg sadržaja:

***Kako sam primila informaciju da i profitabilne ustanove referiraju kandidate na moje materijale ovim putem upučujem zamolbu da se isti drže zakona o autorskom pravu i srodnim pravima (izvadak):

Pravo na priznanje autorstva

Članak 15.

(1) Autor ima pravo biti priznat i označen kao autor djela.

(2) Osoba koja javno koristi autorsko djelo dužna je pri svakom korištenju naznačiti autora, osim ako autor u pisanom obliku izjavi da ne želi biti naveden ili ako način pojedinoga javnog korištenja autorskog djela onemogućava navođenje autora.

 Pravo na poštivanje autorskog djela i čast ili ugled autora

Članak 16.

Autor ima pravo usprotiviti se deformiranju, sakaćenju i sličnoj izmjeni svojega autorskog djela, te uništenju kao i svakom korištenju autorskog djela na način koji ugrožava njegovu čast ili ugled.

Poanta mog truda i rada je da znanje bude svima dostupno u svakom trenutku, ali Vas ne oslobađa odgovornosti da pripremite adekvatne materijale za svoje kandidate koji će se koristiti u učionici. Ja sigurno ne puštam svoje video uradke u učionici na način da ih upalim i odem čitat Slobodnu Dalmaciju. To nije poanta svega. Obradi se gradivo u učionici, i onda se doma dodatno proučava uz video upute primjera jednog zadatka ili rješavanja problema.  Video upute su bonus, a ne sve.***

Drago mi je da mi se sa ovim ukazuje veliko priznanje za moj trud, međutim te ljude koji umjesto zjenica imaju znakove za eure ili dolare poštujem dokle god oni poštuju mene. Primila sam upite zašto sve ovo ne zaštitim, zašto ne naplačujem, zašto radim besplatno i mučim se ni za šta. Svjesna sam da moj mozak i 100000 drugih mozgova, a i više što me okružuje ne misli kao ja. Kao samohrana majka trebala bi činiti sve i svašta samo da stvorim novce, ali kakvu bi to sliku slala svom djetetu?

Točno je, nemam vlastiti krov nad glavom, tražim nam stan već godinama, a ne nalazim. Ne mogu priuštiti neke stvari koje druga djeca dobiju i razbiju (tipa tablet i mobitel).  Mislite da mi nije muka gledati kako ona vidi mene kako radim, trudim se, učim, a nemam novca niti da joj poštene cipele kupim. Strah me svaki dan da će jednog dana ustati i reći: A šta će mi škola kad vidi tebe, imaš pusto znanje i vještine, magisterij, a ne možeš mi niti vlastitu sobu osigurat. Mogla bi ja sa svojom plaćom ušetat u dućan i kupiti cipele od 400kn, ali šta bi onda jele zadnji tjedan u mjesecu, glavu kupusa i parizera? Ja 30% plaće odvajam za štednju, i to je malo. Ne mogu dozvoliti sebi da upadne na faks, a da joj ga ja ne mogu platiti. To ne dolazi u obzir. A novci se ne mogu stvoriti od jutra do sutra, štednja je jedina opcija.

Pitaju me zašto ne stavim DONATE botun na stranicu, a jel Vi znate da na svakih 10kn koje donirate 5 ide banci ili telefonskom operateru? Pa čekaj malo, Ti meni doniraš 10kn i misliš se, di mi je zahvala, a ja od tvojih 10 dobijem 5. I to samo ako se Porezna ne siti i ne "uvati se" mene. Onda ja Poreznoj moram vratiti 5 kn i još platiti kunu jer se mučila da me nađe i optuži. Ma koja donacija...

Ajmo zaključit štoriju - JA VOLIN RADITI. Nit me ko tira da radin, nit sam ja obvezna u sri noći stvarat prezentacije za video upute. Ne pijem, ne pušim, ne izlazim u kafiće, radije bi mišala maltu nego sidila u kafiću po ure. Takva sam kakva sam. A hoću li se kupat u novcu u starosti ili kopat boce po kantama, to je moj problem. Meni je samo jedno bitno u životu, a to da mi je dite na sigurnom, da cijeni rad i zalaganje i da se ne brine za pare dok se školuje.

Srdačan pozdrav!

Categories: None

Post a Comment

Oops!

Oops, you forgot something.

Oops!

The words you entered did not match the given text. Please try again.

You must be a member to comment on this page. Sign In or Register

0 Comments